2013. április 29., hétfő

VUK - táncelőadás a Müpában

Egy nagyon édes kis táncos meseelőadást volt lehetőségem megnézni a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában! A Fekete István: Vuk című regénye alapján készült zenés táncjátékot az Inversedance - Fodor Zoltán Társulata mutatta be.
Nekem felnőtt fejjel is nagyon tetszett a darab a róka- és egyéb állatjelmezek, jó a díszlet, többször változik a színpadkép is, és leszámítva a szomorú részt (ld. a vadászok megölik Vuk családját), tényleg bűbájos mese. A tyúkos tánc meg különösen vicces :)
A nézőtér tele volt kisiskolásokkal, de óvodás korosztálynak is ajánlanám. (Sőt, ha legközelebb műsoron lesz, a kislányomat is elviszem majd.) Nem hosszú darab, kb. 65 perc volt.
A Müpában sajnos csak ősszel játsszák legközelebb, a pontos időpont még nincs fent a honlapon, de majd hamarosan ITT tudtok rákeresni. Illetve érdemes a Táncszínház oldalát is nézegetni.

Fotó: A Nemzeti Táncszínház plakátjából

2013. április 3., szerda

Kenguru Játszóház Székesfehérvár

A húsvéti hosszú hétvégét lent töltöttük a nagyszülőknél, és a pocsék, esős idő ellenére is muszáj volt valami programot találni a leányzónak. A neten böngészve találtunk rá a székesfehérvári Park Centerben található Kenguru áruház játszóházára.
A játszóház az áruház emeletén található (a Regio játéknak és a Kenguru Kid-nek közös bejárata van). 1600 Ft-ért korlátlan ideig ott lehet lenni, az egy órás jegy pedig 1400 Ft. Levettük a cipőinket, kabátjainkat (van külön cipőtartó, fogasok, és zárható szekrények is), majd bevetettük magunkat a nyüzsgésbe. Igen, nyüzsgésbe, mert a rossz idő és a húsvéti hétvége miatt elég sokan voltak.
Ami tetszett, és más, mint az általunk látogatott eddigi játszóházakban, az az, hogy a felnőttek is "játszhatnak" a gyerekekkel. Egy gyerekkel egy felnőtt mehet be ingyen. Így én is csúszdáztam, másztam, ugráltam kislányommal, ami neki nagyon tetszett!
A játékokról. A nagycsúszda (4 csúszda egyben) annyira nem jött be lánykámnak, mert túl gyors volt, de titkos mászóhelyek igen! No és persze a színes labdás medence. Van egy külön rész a kisebbeknek is (ott is van egy kisebb kanyargós csúszda, kisház stb.). A játszóház szélén pedig két kis asztal található, kis játékokkal - mondjuk ezek már nem működnek (régebben zenélhettek, mozoghattak). Van hintaló, baba-mérleghinta, két kis lábbal hajtható autó - szóval a nyüzsgés ellenére is mindig tudtunk mivel játszani.
Míg mi játszottunk, Apa be is vásárolt az Aldiban, mivel a bevásárlóparkban sok üzlet van (pl. Müller, C&A is.)
Ajánlom mindenkinek, aki rossz időben Fehérváron jár, vagy aki bevásárolni megy a Park Centerbe.

Honlapjuk: http://fehervarjatszohaz.ewk.hu/