2013. január 4., péntek

Anna Grand Hotel Balatonfüred

Két ünnep közt sikerült lelépnünk pihenni kettecskén, mégpedig Balatonfüredre, ahol az Anna Grand Hotelban szálltunk meg két éjszakára. A hotel egy régi és egy új szárnyból áll, a parthoz nagyon közel helyezkedik el, a Szívkórház mellett. A teremgarázsban parkoltunk, de van külső parkoló is.
Miután elfoglaltuk a szobánkat, történt egy apró malőr: a kezemben maradt az egyik villanykapcsoló. Letelefonáltunk a recepcióra, és elég hamar jött is egy szerelő. A szobáról még annyit, hogy sajnos az ablakok elég koszosak voltak, a fürdőszobában meg a mosdókagyló elég érdekes (lapos, szinte kifolyik belőle a víz) - ezt a két apróságot jegyezném még meg negatívumnak, mással nem volt gond.
A wellness részben van úszómedence, termálmedence, jacuzzi, szauna és infraszauna... mindent kipróbáltunk, jó volt. Viszont elég pici a wellness, a szabad nyugágyat meg el lehet felejteni, mivel azokra a kedves (bunkó) vendégek már reggel (vagy még előző nap) lepakolják a törölközőiket, és ha felmennek, akkor is ott hagyják, jelezvén, hogy az bizony az övék, és hogy másnak eszébe se jusson oda leülni. Mindegy. Sajnos itt nincs kinti medence (én minden wellnessben ezt szeretem), de mint írtam, pici az egész, és "csúcsidőben" elég sokan vannak. (Nyáron nyilván más, akkor a Balatonban is lehet fürödni.) Azért jól éreztük magunkat, főleg a szauna utáni úszás esett jól a mini úszómedencében.
Néhány szót az étkezésről. Az előzőekkel ellentétben erre ötöst adok! A vacsora bőséges (svédasztalos), pincérek is vannak, akik segítenek a helyfoglalásban, hozzák az italokat, leszedik a koszos tányért, szóval nagyon profin meg van szervezve. A reggeli szintén svédasztalos és bőséges, minden finomsággal - főleg a tojásrántottáért megy a harc reggelente, de rögtön pótolják, ami elfogy. A kávé mondjuk nagyon mű (automatából jön).
A szállodának van egy cukrászdája is (Anna Café), ahol isteni sütiket ettünk. :)
A Balaton-part nagyon nyugis és csendes ilyenkor télen, vadkacsákkal, sirályokkal; jó volt sétálni a szépen felújított kikötőben. A Jókai villába pedig egyszerűen beleszerettem, aki Balatonfüreden jár, mindenképp látogasson el oda.

Képek: 1. a hotel bejárata, 2. a cukrászdában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése