2011. március 18., péntek

Babák - az első év

Végre sikerült megnéznem ezt a kedves kis filmet, amely a világ négy különböző pontján élő kisbaba első életévét mutatja be. Nagyon érdekes volt látni a különböző kultúrákat és életkörülményeket, a négy helyszín ugyanis Namíbia, Mongólia, Japán (Tokio), és az Egyesült Államok (San Francisco).
Európai ember számára pl. idegennek tűnik, hogy a mongol csecsemőket már a születésük utáni pillanatban lekötözik és később is szorosan bebugyolálva kénytelenek feküdni. Vagy, ami nagyon aranyos volt és nekem a legjobban tetszett, az az afrikai kisfiú volt: csúszik-mászik a porban, minden koszt a szájába vesz, saras vizet iszik, és nagyon boldog. Mindeközben a gazdag amerikai kislányt jakuzziban fürdetik. A mongol baba az állatokkal játszik, a japán kislány babaklubba jár.
Viszont bárhol is élnek, egy közös bennük: ugyanúgy fejlődnek, mozognak, elkezdenek mászni, felállnak és majd elindulnak (ki hamarabb, ki nehézkesebben), ugyanúgy nevetnek, ugyanúgy sírnak, és ugyanúgy kimondják a legfontosabb szót, amely minden nyelven ugyanaz: Mama.
A filmet elsősorban azoknak ajánlom, akik maguk is szülők és átélték ezeket a pillanatokat, vagy, akik nagyon szeretik a kisbabákat.

Képek: a port.hu oldalról
Részletek: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése