2011. május 5., csütörtök

Vasúttörténeti Park

A Vasúttörténeti Parkot mind a kisgyerekek, mind a vonatrajongó felnőttek szeretik. Gyakran várják különböző programok az érdeklődőket (pl. Közlekedésbiztonsági Nap, Gyermeknap),  emellett nosztalgiavonatokon, vagy épp Télapó Expressz-en (decemberben) is utazhatunk.
Mi egy nyugisabb, rendezvénymentes napot (a borús húsvét hétfőt)  választottunk első alkalommal a leányzóval. (Aki arra a kérdésre, hogy hová menjünk, Állatkertbe vagy Vasútparkba, egyértelműen a Vasúrparkot választotta, és már száguldott is a motorjával az ajtó felé ☺). 
Végigsétáltunk a vonatok mellett, bemásztunk egy-két gőzös vezetőfüléjébe, körbejártuk a parkot, és örültünk, hogy nem esik az eső.
Amit picit bánok, hogy régen (kb. 2000-ben, mikor először jártam ott), még be lehetett menni a vasúti kocsikba, sőt, még a sínautóba is beülhettünk. Jópár éve ezt már sajnos nem lehet...
Viszont az örökmozgó gyerkőcök részére kis játszótér is rendelkezésre áll. És lehet kerti vasutazni is - persze külön pénzért. A pénzt amúgy a nosztalgia boltban is rendesen lehet költeni a vasútmodell-megszállottaknak.
A belépő felnőtteknek 1100 Ft, gyerekeknek 4 év alatt ingyenes, amúgy 800 Ft.
További infók és programok a Vasútpark honlapján.

Képek: 1.Kis manó nagy vonat mellett
2. Nohabbal, még 2008-ban, pocakosan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése