2011. május 23., hétfő

Velencei tó

Jelentem, hétvégén megvolt az első pancsink a Velencei tóban! (Szombaton még csak "láblógatva" - ld. fotó, ám vasárnap már úsztam is ☺) Mi elég gyakran járunk errefele, hiszen a leányzó nagyszülei Agáron laknak.
A strand, amit most ajánlok, egy kifejezetten kisgyerekeseknek való szabadstrand. (Attól, hogy szabadstrand, ne ijedjen meg senki, nem lepukkant.) A Gárdonyi Sport Beach mellett található, és a "gyerekes" részén van egy hatalmas homokozó, ahonnan két oldalról, enyhe lejtőn, sekély vízbe lehet bejutni (eredetileg szörfösöknek alakították így ki) - szóval ideális pancsolásra, sarazásra és a babák, kisgyerekek fürdetésére. (Sőt, még jobb is, mint a gyerekpancsoló a Sport Beach-en - ott iszonyú agyagos a talaj.)
A part további részén lépcsőkön keresztül is be lehet jutni a vízbe, van egy étterem is, és ingyenes (? kérdés, a szezonban nem lesz-e  fizetős) parkoló is az út mentén. Ha  másik oldalról közelítjük meg a strandot, a Hotel Nautis mellett található.
Ám akármilyen strandot is választunk, a Velencei tó mindig nagyszerű kikapcsolódást nyújt a forró napokban - és Pestről is hamar le lehet jutni ide.

A Velence Resort&Spa termálfürdőről pedig ITT írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése