2011. június 26., vasárnap

Kopaszi gát

Tavaly májusban jártunk először a Kopaszi gáton, és akkor nagyon megtetszett ez az új, szabadidő eltöltésére alkalmas hely, a szép zöld fű, a rendezett környezet, a vízparti piknik lehetőség, no és a játszótér :)
Most szombaton ismét a Kopaszi gát felé vitt utunk, és véletlenül a Dunaparty rendezvénybe csöppentünk. Volt ott színpadi műsor, zene, kézművesek, játékok stb, bár mi az időnk nagy részét "motorozással" és a játszótéren töltöttük megint, és küzdöttünk a széllel :(
A hely továbbra is nagyon szép, kedvencem a "fűre lépni szabad" tábla. Hűvös idő lévén most kevesebben piknikeztek. (Tavaly, ha jól emlékszem, még volt, aki strandolt is a "túlsó oldalon" - most vmi evezős verseny zajlott épp.)
Sajnos a fa burkolat, amely az épületeket veszi körül, egy év alatt néhol eléggé tönkrement, berepedt. Tavaly óta egyébként rengeteg étterem, kávézó, cukrászda nyílt a sétányon - az egyik teraszán színes kis gyerekasztalok/székek is vannak, és ha már a gyerekeknél tartunk, van játszóház is, de oda nem néztünk be. Nyilvános wc is található a part mellett több helyen is.
Külön parkolója is van, ami fizetős, 400 Ft, nagy, de ha rendezvény van (ld. most szombaton), hamar betelik.
A Kopaszi gát a Lágymányosi híd budai hídfőjénél található.
Hivatalos honlapja: http://www.obol.hu/
Képek: 1. 2010 május, igazi piknik hangulat! 2. A játszótér, szintén 2010 májusában
3. és hogy egy friss kép is legyen: 2011 június 25-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése