2011. augusztus 15., hétfő

St. Corona am Wechsel (Ausztria)

Külföldi programajánló következik, mégpedig Ausztria, ahol köztudottan sokat lehet kirándulni, csodálatos tájakon, hegyeken, erdőkben. Kb. egy hetet töltöttünk St. Corona-ban, egy parasztházban. A parasztház-turizmus (ún. Urlaub am Bauernhof) Ausztriában nagyon népszerű, elég csak beírni a keresőbe, vagy a tiscover.com-on rákeresni a szállásokra (mi ITT szálltunk meg.) Nyugodt környezet, állatok (tehenek, malacok, nyuszik, kecskék), helyi finomságok, kedves házigazdák jellemzik általában ezeket a parasztházakat. Láthatunk tehénfejést, felülhetünk traktorra, sőt, általában kis játszótér is várja a gyerkőcöket az udvaron.
És akkor térjünk rá a kirándulóhelyekre. St. Coronában üléses felvonó indul a Kampfstein hegyre, ahonnan számos túraútvonal közül választhatunk. A turistautak mentén ún. Hüttékben ehetünk, ihatunk, ha megéheztünk-megszomjaztunk. Sőt, ha visszafele nagyon elfáradunk, utunk befejező részét nyári bobpályán tehetjük meg.
A gyönyörű hely télen sípályaként üzemel, elsősorban kék és piros pályákkal, sőt, még gyerek síiskola is van St. Corona-n. A pályák minőségét hóágyúkkal biztosítják. Szóval mind télen, mind nyáron érdemes ide elutazni.
Gyerekprogramnak még (ill a felnőtteknek is) Mönichkirchent ajánlanám (szintén Aspang közelében), azon belül is pedig a mini várost: kis házakkal, kastélyokkal (gödöllői kastély miniatűr mása is megtalálható!), betlehemmel és mesefigurákkal. Kicsit giccses ugyan, de aranyos.
St. Corona Budapesttől kb. 3,5 óra távolságra található (Budapest-Győr-Bécs-Wiener Neustadt útvonalon), Aspang Markt-tól (közelben lévő nagyobb település)  kb 10 percre.
St. Corona hivatalos honlapja: http://www.corona.at/
Fotók: 1-2: a házunk és a traktor, 3: a táj, 4. mini városban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése