2011. november 22., kedd

Kippkopp és Tipptopp (Kolibri Fészek)

Szívből ajánlom mindenki figyelmébe ezt a bűbájos kis darabot, amely Marék Veronika műve alapján készült, és amelyet vasárnap délelőtt néztünk meg kislányommal a Kolibri Fészekben.
Kippkopp,a gesztenyebábú, kalandos útja során megismerkedik az erdő lakóval (süni, katica, mókus, béka), miközben beköszönt az ősz, és mindenki szálláshelyet keres. Így kerül útjába Tipptopp a gesztenyelány is - irtó édesek, ahogyan egymásra találnak :) A kis mesedarabot kedves kis dalocskák tarkítják.
Nagyon tetszett a kis bábdarab nekem is és kislányomnak is. Korábban már jártunk a Kolibri Fészekben, de eddig csak babaszínházi előadásokon voltunk, amelyek 20-25 percesek, és kifejezetten a 3 év alattiaknak szólnak (ld. Tekergő, Négy évszak, Toda). A Kippkopp és Tipptopp azonban már 3 év felettieknek ajánlott, a hossza pedig 45 perc. Bár kisleány csak pár hét múlva tölti be a hármat, szóval még icipicit a javasolt korosztály alatt voltunk, ez nem volt gond. Figyelmesen végignézte a bájos kis mesét, együtt nevetett a gesztenyebábukkal, és itthon is színházast játszottunk.
Úgyhogy elmondhatom, részt vettünk az első igazi gyerekszínházas előadásunkon, és remélhetőleg sok-sok darab vár még ránk a évad folyamán a Kolibriben is, és talán majd a Bábszínházban is.

Részletek a darabról a Kolibri Színház honlapján.
Kép: részlet a plakátból

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése