2013. március 16., szombat

Csipkerózsika

A veszprémi Kabóca Bábszínház előadását láttuk ma délelőtt a Művészetek Palotájában. A jegyeket már januárban megvettem, és jól tettem, mert kb. 2-3 héttel az előadás előtt már egyáltalán nem volt rá jegy!
Sok gyerkőc érkezett szüleivel, nagyszüleivel, főleg óvodás korosztályt láttam, talán akadt egy-két kisiskolás is.
A zenés-énekes bábdarab a Csipkerózsika mesére épül, ám elég sok mindenben eltér az eredeti történettől. Ennek például nem is Csipkerózsika a főszereplője, hanem Zsuzsi boszorkány, és Csipkerózsikát nem a rokka tűje szúrja meg, hanem a rózsa tüskéje. De az eltérések nem zavarták a gyerekeket, mondjuk jó nagy nyüzsgés lett a végére a nézőtéren, pedig kevesebb, mint egy óra az előadás.
A darab tetszett, kislányomat is lekötötte, érdeklődve figyelte a szereplőket, velük nevetett.
Ami picit zavart, hogy iszonyú hideg volt az Üvegteremben! Az egyik hosztesz azt mondta, hogy az előző napi vihar miatt nem tudtak befűteni(?) Sebaj, volt rajtunk kardigán, remélem, a többi kisgyerek sem fázott meg.

Az előadásról a Müpa honlapján ITT olvashattok (fotó is onnan származik). Március 30-án is játsszák a darabot, ám sajnos már arra sincs jegy. Esetleg érdemes magát a társulatot megkérdezni, mert biztos előadják máshol is a mesét.
A Kabóca Bábszínház honlapja: http://www.kabocababszinhaz.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése