2013. június 11., kedd

Gödöllői Királyi Kastély (családi hétvége)

Rég jártam már a Gödöllői Királyi Kastélyban, ám most hétvégén – mivel mindenképpen el akartunk menekülni Budapestről – Gödöllőt terveztük be úti célnak. Egyrészt, mivel férjem még nem járt ott (kislányom se, de ő még kicsi), másrészt mivel egész napos családi programok, népi játékok, vagyis koronázási hétvége volt június 8-án és 9-én!
Érkezésünkkor a kastély udvarán egy színpadon épp néptáncoltak, mellette egy fa körhinta volt, amit rögtön ki kellett próbálni. Odébb pedig rengeteg népi játék (kislányom imádja ezeket): liszt-szitálás, fa halak horgászása egy vizes teknőből, labda dobálás fa tekékre, talicska, és még sok minden.
Ami még nagy élmény volt számunkra, hogy hintóval bejárhattuk az egész kastélyparkot! Kislányom még sosem utazott lovaskocsin, nagy élmény volt számára. A kastély parkja meg gyönyörű: zöld fű, hatalmas terület, napsütés! Gyalog és körbe lehet sétálni. Lángost ettünk, és kézműves termékeket (magamnak:nyaklánc, fülbevaló, kislányomnak: gyapjúból készült süni) vettünk.
Ami még jó volt, hogy a pesti túlzsúfolt programokhoz képest itt nem is voltak sokan, illetve jobban eloszlottak a látogatók, így nyugodtan tudtunk játszani, enni, nézelődni.
Az állandó kastély-kiállításon kívül most Zsolnay-kiállítás tekinthető meg szeptember végéig.
A kastély előtt parkoltunk (250 Ft/óra, hétvégén is.)

Ajánlom mindenkinek a kastélyt és a gyönyörű parkot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése