2013. július 5., péntek

Budapesti Vidámpark

Mivel a Budapesti Vidámpark idén nyáron van utoljára nyitva, mindenképpen szerettünk volna ellátogatni oda kislányommal. Kicsit húztuk-halasztottuk a dolgot, mert először drágálltuk (kb. 14.000 Ft hármunknak a belépő!), de ha belegondolunk, ezért  a pénzért korlátlanul fel lehet ülni mindenre - kivéve persze a gyerek, mert magasság-korlátozás van, de ő is kihasználta rendesen a neki való játékokat. Kedvencén, a dzsungelvasúton 6x, a másik kedvencén, a hernyó-hullámvasúton szintén 6x ült! Ezen kívül felültünk az óriáskerékre, a klasszikus körhintára, a mesecsónakra, kanyargóra... rengeteg mindenre! Kislányom nagyon élvezte. Ami még jó, hogy ki van alakítva külön egy rész a kisebbeknek: kis körhintákkal, mini óriáskerékkel, vízi dodzsemmel, játszótérrel.

Mivel mondhatni csúcsidőben, szombat délután voltunk, sok helyen sorba kellett állni, de olyan 5-6 óra fele már elfogytak az emberek. Mi 2-től 7-ig ott voltunk, szóval megérte!
A vad, átfordulós játékok nekem sosem jöttek be, kivéve a BreakDance, ami még mindig a fiatalok nagy kedvence! Vannak játékok, amelyek zsetonnal működnek, de nem igazán tudom mik, mivel ilyenekre nem ültünk fel. 
A tömeg szépen eloszlott, nem volt tolakodás sehol, mindenki szépen várt a sorára, a Vidámpark dolgozói (fiatal fiúk és lányok) is kedvesek voltak. 
Sajnálom, hogy elköltözik a Vidámpark, mert mikor gyerek voltam, egy évben egyszer engem is elhoztak ide a szüleim. Később pedig a barátokkal jöttem ki "bulizni". Igaz, utoljára kb. 2001-ben voltam itt.
Szerencsére a műemlék játékok (körhinta, hullámvasút és tudomásom szerint a barlangvasút is) megmaradnak, így majd ha az Állatkertbe kilátogatunk, ezekre fel fogunk tudni ülni (főleg, hogy a nagy hullámvasúthoz most még kicsi volt a leányzó).

A Vidámpark honlapja: http://www.vidampark.hu/2009/hun/
Fotó saját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése