2013. augusztus 23., péntek

Repcsik (film)

Ha gyerkőcöd szerette a Verdákat, akkor bizonyára a Repcsik is tetszeni fog neki, lévén ugyanazok a két film alkotói. Ez egyrészt a hasonló figurákban nyilvánul meg, másrészt ugyanúgy a versenyzésről szól a film. Csak itt ugye értelemszerűen repülők versenyeznek.

Az alapszituáció tipikus: adott egy kis permetező repülőgép (Dusty, avagy Rozsdás), akinek minden álma, hogy bekerüljön a nagy, Föld körüli versenybe. Mindent megtesz annak érdekében, hogy bebizonyítsa, hogy ő több, mint aminek tervezték. Tulajdonképpen ez a film mondanivalója, hogy merjünk mások lenni és megvalósítani álmainkat. A verseny, amelynek több állomása is van a különböző kontinenseken,  nagyon izgalmas, lévén itt is van ellenség, aki ki akarja iktatni a feltörekvő kis repcsit, vannak lány-repülőgépek is, és latin jóbarát (itt nem olasz, mint a Verdákban Francesco, hanem mexikói), és persze vannak az otthon drukkoló jóbarátok. Itt is van, akárcsak a Verdákban régi repülőgép eltitkolt múlttal, viszont Matuka-karakter nincs, aki rá is számítana. A traktorok azonban feltűnnek. A falu neve pedig ezúttal nem Kipufogófürdő, hanem Propellerfürdő.
Mondhatnám azt, és nem hazudnék, hogy a Verdák jobb, de ez a film is nagyon tetszett, nekem is, és négy és fél éves kislányomnak is (aki imádja az ilyen fiús dolgokat). Igaz, őt inkább a versenyek kötötték le (a beszélgetős részeket néha picit unta, de nem baj). Illetve számára egy félelmetes rész volt benne: a vihar az óceán felett, amikor is hősünk bajba kerül. Még szerencse, hogy a barátokra mindig lehet számítani.
A filmet hat éven felülieknek ajánlják, de én négy éven felülieknek ajánlom, persze 2D-ben, ahogyan mi is megnéztük - a 3D szerintem is nagyobbaknak való.

A filmről bővebben itt olvashattok. Kép is onnan való.
Illetve mondanom sem kell, már megjelent az újságosoknál az első Repcsik újság is, benne kis műanyag figurával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése