2011. április 9., szombat

Alcsúti Arborétum + Puskás Ferenc Sport Hotel Étterme

Szabadidős program következik, kis kirándulással, fincsi kajákkal :)
Szeles nap ide vagy oda, leányzót leraktuk a nagyszülőknél, mi meg kicsit kocsikáztunk. Az Alcsúti Arborétumot néztük ki úti célunknak. A szelet szerencsére bent felfogták a hatalmas fák. Sajnos még semmi sem virágzik, de jó nagyot lehet sétálni a napsütésben és a fák árnya alatt. Kicsit még szezon előtti állapotok uralkodnak, pl. az új főbejárat még nem nyílt meg, ill. a tavat sem töltötték fel, reméljük a jó idő beköszöntéig megteszik ezt.  Az arborétum tulajdonképpen egy (már nem létező) kastély parkja (József nádor klasszicista kastélya volt), 40 hektáros alapterületen. A kastény romján kívül kis templom, medve-ház (szintén a romja, medve nélkül), és a pálmaház romja is megtalálható itt. Szép lehetett valaha! Talán egyszer mindent felújítanak.

Bővebb infó:
Aki meglátogatja az arborétumot, kap egy 15%-os kedvezményes kupont, amelyet az arborétum közelében található a Puskás Ferenc Sport Hotel éttermében használhat fel.

Így a nagy séta után az étterem fele vettük az irányt. Nem csalódtunk! Gyönyörű környezetben, barátságos épületben finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattunk meg (A képen: szűzérme baconnal, gombával, paradicsommal és hercegnő burgonyával). A pincérek és az árak is barátságosak, egy nagy adag forró Melange pl. csak 250 Ft! (Pesten hol van ilyen?). A gyerekeket játszótér és lovarda is várja. Jó lenne egyszer magában a hotelben is megszállni! 
 Az étteremről, amelyet mindenkinek ajánlok, meg ITT olvashattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése