2011. szeptember 17., szombat

Autómentes hétvége az Andrássy úton


A hétvégére korzóvá alakult az Andrássy út! Nagyszerű programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt!
Mi a Kodály köröndtől indultunk az Oktogon felé. Itt többek közt fel lehet szállni BKV-buszokra (újra, régire egyaránt, ez utóbbin egy történeti kiállítás is megtekinthető). Tovább sétálva - gyerekszemmel: van trambulin, ugrálóvár, babajátszó, de különben a legtöbb standnál lehet színezni vagy játszani valamit, kvíz-kérdésekre válaszolni, ajándékokat és persze lufikat begyűjteni (mi csupán 3 lufival, több kifestővel és matricával, csokival és cukorkával tértünk haza☺).
Aztán, a MÁV-nak is vannak pavilonjai, kiállításai. Sőt, még egy kis sínt is lefektettek az Andrássy útra, ahol hajtányt lehet vezetni! A Közlekedésbiztonsági úton pedig karambolos autókat is megtekinthetünk- elrettentésként. Van öko-sziget, szelektív hulladékgyűjtéssel, itt kiemelném azt a társaságot, akik kukákon és alumínium-hulladékokon dobolnak. Visszatérve a gyerekekre: akadálypályán lehet biciklizni, egy másik helyen meg villanyautóval közlekedni. 
Nem ragozom tovább, bőség zavara! Leányzó nagyon élvezte! Nem beszélve a színpadi műsorokról (pl. Alma együttes). Az éhezők pedig kenyérlángost, grillcsirkét vagy épp kürtős kalácsot is vásárolhatnak jó pénzért.
És ez még nem minden: igaz, az Oktogonon túlra nem jutottunk már el, de az Operánál színházak mutatkoznak be, a másik irányban meg, tehát a Bajza utca és a Hősök tere között a Nemzeti Vágta zajlik, és a különböző települések pavilonjait lehet megtekinteni.
Még ma egész nap, és holnap, vasárnap is folytatódnak ezek a programok, úgyhogy jöjjön mindenki!

Hivatalos honlap (sok programmal):
A Vágta honlapja pedig:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése