2011. szeptember 13., kedd

Szívtiprók (film)

Dvd-n láttam az alábbi filmet.
Adott két szélhámos, egy anya és a lánya, akik azzal keresik a pénzt, hogy egyikőjük összejön egy gazdag pasival, majd az esküvő után - előre eltervezetten - az újdonsült feleség rajtakapja a férjét a másik nővel, aminek az eredménye: botrány, könnyek, válás, és sok-sok pénz. A lány már épp kezd besokallni ettől a "melótól", ám rájuk száll az adóhatóság, így sürgősen újból sok pénz kell, tehát újabb "áldozatok" után néznek. Hogy mi sül ki ebből? Az biztos, hogy egyre kínosabb helyzetek.
A filmben nagyon sok a humoros jelenet, ugyanakkor valahol szánalmas és szomorú. A humoros dolgok olyanok, mint pl. pont a "legjobbkor" esik össze az öreg milliomos, vagy, hogy majdnem lebukik a nő, mikor orosznak adja ki magát, aztán nem tud elénekelni egy orosz népdalt se stb.
Szánalmas és szomorú viszont, hogy a pénz fontosabb, mint az emberi becsület. Én a csehós srácot sajnáltam, ahogyan a lány mindig elbánt vele. Vagy, hogy annyira csak a pénz számít a két nőszemélynek, hogy képesek bárkit, akár egy vén, krákogós-fulladozós gusztustalan öregembert (milliomost) választani férj-jelöltnek.
Persze a végére úgy-ahogy minden jóra fordul, akiknek egymásra kell találniuk, azok egymásra találnak. Sőt, az utolsó pár másodperc is tartalmaz még egy jó poént - szóval a lezárása is tetszett.

Főszerepben: Sigourney Weawer (jól játszott), Jennifer Love Hewitt (néha kicsit idegesített a szerepe).
Kép: a dvd borítója
További részletek: ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése