2011. október 9., vasárnap

Cifra Palota (MüPa) - megújult, zenés babajátszó

Rég írtam, de most fogok, főleg, hogy itt a rossz idő (sajnos), véget érnek a játszóterezések,  és jönnek ismét a benti programok (és a vírusok :s).

A MüPa Cifra Palota programjáról már többször írtam (itt és itt), most egy újdonságról szeretnék beszámolni, még pedig arról, hogy idén ősztől megújult a Babajátszó! Már korábbi hétvégéken is el akartunk menni megnézni, de ugye a jó idő miatt mindig a szabadban voltunk.
Az újdonság pedig az, hogy eltűntek a játékok! Ennek az oka, hogy egy  kultúrintézményben, ahol zenei nevelés folyik, a babajátszó is zeneibb, komolyabb legyen annál, minthogy csúszdázzanak és műanyag motorokon száguldjanak a gyerekek az Üvegteremben, hisz van erre elég játszóház/játszótér, aki ezt szeretné.
Most úgy néz ki, hogy ugyanúgy színes szőnyegek vannak az Üvegteremben, ahol szakképzett óvónők(!) tartanak foglalkozásokat, mondókázást, éneklést. Persze vannak kis játékok is: csörgő, dob, xilofon, kirakó, könyvek stb, mindenhol más.
Kislányom csodálkozó szemekkel hallgatta az óvónénit (ill. óvónéniket, mert több szőnyeget is végig jártunk), volt Nyuszi ül a fűben, Egy, megérett a meggy, szóval sok színes mondóka és játék, amibe folyamatosan be lehet csatlakozni, az épp érkezőknek is.
Vannak olyan vasárnapok (ez most nem olyan volt), amikor még külön zenebölcsi is van! (Érdemes mindig figyelni a honlapot, mi az aktuális program, ált. csüt-pénteken már fenn van a következő vasárnapi.)
 Szóval ne okozzon senkinek sem csalódást, hogy hová tűntek a játékok, mert ezek a kis foglalkozások is nagyon aranyosak, és lekötik a piciket. (Kézművesek, színpadi programok továbbra is vannak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése