2011. október 25., kedd

Egerszalók - Hotel Saliris Resort

Rövidke pihenést (egy napot és egy éjszakát) töltöttünk kettecskén a hétvégén Egerszalókon, a Saliris Resort hotelban.
Nagyszerű volt és jól éreztük magunkat!
A hotel Egerszalók szélén, a hegyoldalban helyezkedik el, fönt, a 7. emeleten található a recepció, és lefelé "mennek" a szintek. Érkezésünkkor még volt hely a teremgarázsban (fizetős), ám később már mindenhol, a hotel körül és a felvezető úton is sorba-zsúfoltan álltak az autók - ilyen, ha teltház van.
A hotel elegáns, szépen berendezett, a szobában a szokásos felszerelésen kívül (plazma tv, minibár stb.) még egy vízforraló is be van készítve nescaféval, teával (gondoltak rám!).
A termálfürdő is nagyon klassz! Két részből áll, az egyik a gyógyvizes rész, itt értelemszerűen gyógyvizes medencék találhatóak (jó melegek!), a másik az élmény rész, csúszdával többek közt. (Gyerek medence is van külön, de mi most gyerkőc nélkül voltunk.) A medencék kiúszósak, így szinte több időt töltöttünk a szabadban, mint bent. Nyáron biztos nagy nyüzsgés van a kinti részen. Van szauna is, de azt most nem vettük igénybe.

Az étkezésről. Több helyen  írták, hogy isteni a konyhájuk, ez így is van! Bár mi egy külön programon (borvacsora) vettünk részt, ahol dizájnosan szolgálták fel az ínyencségeket (nagy tányéron művészien elrendezve az étel), de tényleg nagyon finom volt! A svédasztalos reggeli meg a bőség zavara volt! Hideg ételek, müzlik, joghurtok,  tojásrántotta, bundáskenyér, lecsó(!), tejbegríz(!)...stb. A gyerekeknek etetőszékek vannak kikészítve az étteremben.
A szálloda körül nagyokat lehet sétálni, pl. a sóhegy felé, ill. van egy nagy játszótér is!
Pozitív tapasztalattal távoztunk tehát, csak túl rövid volt a hétvége. Legközelebb hosszabb időre jövünk - és gyerekkel :)

A hotel honlapja:
Facebook-os oldalát pedig megnézhetitek ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése