2011. október 31., hétfő

Lopott idő (film)

Mint ismeretes, iszonyú ritkán jutok el moziba, ezért nem mindegy, hogy ilyenkor mit nézek meg. A Lopott idő telitalálat volt választás szempontjából: érdekes, izgalmas, elgondolkodtató. Képzeljük csak el, mi lenne, ha minden percünk meg lenne számlálva, szó szerint, merthogy karunk kijelzőjén peregnek vissza a számok, és az idő lenne a fizetőeszköz, ami kinek a hatalmat jelentené több száz évvel, kinek a nyomort és a harcot a túlélésért csupán pár órával/perccel.
Az alapszitu röviden annyi, hogy ebben a jövőben játszódó filmben az emberek 25 éves koruk után nem öregednek, viszont utána elkezd pörögni kezükön az idő. Kérdés, ezzel hogy tudnak élni. Maradnak a gettóban, vagy esetleg bekerülnek a másik zónába, a gazdagok, az időmilliomosok világába?
 A film bővelkedik akcióban, de természetesen van benne romantikus szál is. Ugyanis főhősünk, egy gettóbeli srác, miután egy időmilliomos megajándékozza rengeteg idővel, bekerül a gazdagok közé, ahol - mivel üldözik - túszul ejt egy fiatal lányt, akivel persze végül egymásba is szeretnek.
Poénok is vannak a filmben, pl. mikor a partyn a 25-nek kinéző 80 éves ember bemutatja az anyját, anyósát és feleségét - három csinos, fiatal nőt. Vagy pl. nekem az is tetszett, hogy egy kávé 4 percbe kerül :)
Ugyanakkor elgondolkodtató, néhol lehangoló, és erősen párhuzamot mutat a mai világgal (szegények kizsákmányolása a hatalom által), csak ugye a filmben nem a pénz, hanem az idő az "úr"...
A szereplőkről: Justin Timberlake-t nem sok filmben láttam eddig, de tetszett az alakítása, a női főszereplőt, Amanda Seyfried-et, pedig tényleg nem ismertem eddig, ő sem volt rossz.
További részletek (szereplők, előzetes) a port.hu-n, a kép is onnan származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése