2012. január 7., szombat

Mazsola és Tádé bábjáték

Egy irtó édes kis bábdarabot láttunk ma délelőtt a Rátkai Klubban az Ametist Bábszínház előadásában. A kis mese pedig nem volt más, mint gyerekkorunk nagy kedvence: Mazsola és Tádé :)
Több apró kis történet elevenedek meg, találkozhatunk Mazsolával, Manócskával, a kisegérrel, a nyuszival és végül Tádéval is. Közben együtt énekelhetünk és nevethetünk a szereplőkkel.
A darab két részes: kétszer fél órának harangozták be tíz perces szünettel, ehhez képest az első rész kb. 3/4 óra volt (mondjuk volt csúszás), a második pedig csak 15-20 perc lehetett. A végén pedig meg lehetett simogatni Mazsolát az előtérben :) Aki még maradt, kézműves foglalkozáson is részt vehetett utána.
Az előadásra visszatérve: sokan voltunk, és, mivel hátulról nem igazán lehetett látni, csomó gyerek előre ment a színpadhoz (párnákra lehetett ülni), szóval volt, hogy kicsit káosz, jövés-menés volt a darab alatt is. De ez nem volt baj, mert a mese mindenkit lekötött, kicsiket és nagyokat is. (Három éves kortól ajánlják, de volt ott kisebb gyerek is, a legnagyobb pedig olyan 6-7 éves lehetett.)
Ami még fontos: célszerű előre, interneten keresztül megvásárolni a jegyeket (jegymester.hu-n keresztül, ill. a társulat honlapja is oda vezet), mi is így tettük és jól tettük, mert az előadás előtt volt, akinek már nem jutott jegy. A jegyár amúgy 1400 Ft/fő. Sajnos a ruhatár is fizetős volt... Emellett büfé is állt a vendégek rendelkezésére, pereccel, süteménnyel.

A darabot az Ametist Bábszínház, akik tulajdonképpen egy vándor bábszínház, a következő helyeken játssza még a közeljövőben:
január 14. szombat és 15. vasárnap 10 óra: Rátkai Klub
január 8. vasárnap és 29. vasárnap 10 óra: IBS színpad
január 28. szombat du. 4 óra: Millenáris
(Programok forrása: elevengyerek.hu - én is innen találtam rájuk.)

Az Ametist bábszínház honlapja: www.ametist.hu
Kép: Bálint Ágnes könyvének a borítója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése