2012. január 24., kedd

Tizenkét dühös ember (Nemzeti Színház)

Végre megint "felnőtt" színház!
A Tizenkét dühös ember, amelyet múlt vasárnap láttam a Nemzeti Színházban, nagyszerű választás volt! (Igazából tavaly óta szeretném megnézni, volt, hogy megvolt rá a jegyem , de el kellett adnom, mert gyerekbetegség, miegymás jött közbe. De most végre eljutottam.)
Egyrészt azért tetszett, mert maga a történet nagyon jó! Szeretem azokat a műveket (film, könyv, színdarab), amikor nekem, a nézőnek-olvasónak is gondolkodnom kell. Vajon tényleg ártatlan a fiú? Vagy ő ölte meg mégiscsak az apját? A történet ugyanis egy esküdtszék (tizenkét ember) döntéséről szól, ami valljuk be, egy elég nehéz döntés.
A színészek is nagyon jók (Trokán Péter, Sinkó László, Bodrogi Gyula, Kulka János stb.).
A rendezés pedig igencsak egyedi. Üvegfal mögött, "bezárva" játszanak a színészek, ám ez az üvegfal egy tükör is, amikor is a nézők is szembesülnek önmagukkal. (Mondjuk emiatt az üvegfal miatt a darab hangosítva volt... no nem baj.)
Mindenkinek ajánlom tehát ezt az színdarabot! Úgy tudom, minden hónapban játsszák, legközelebb február 19.-én, de mivel kistermes előadás, gyorsan elkapkodják a jegyeket.

Bővebb infó a darabról a színház honlapján.
A kép is onnan származik.

2 megjegyzés:

  1. Jót nevettem, hogy végre felnőtt előadáson voltatok. :))) Mi is nem rég voltunk színházban a Radnótiban, a Vágyvillamoson, de nagyon nem tetszett.
    Egyébkén most hétvégén az Operában voltunk, gyerekeknek szóló "előadás" volt, ahol a kicsik megismerkedhettek a vonós hangszerekkel. Ez egy olyan bérlet, ami Hangszervarázs címen fut. A következő előadás a fúvósok lesznek. Esetleg nem voltatok ott ti is?:)

    VálaszTörlés
  2. Szia, nem, nem voltunk az Operában, de hallottam erről a Hangszervarázs sorozatról!
    Igen, ritkán jön össze a felnőtt előadás :) De a gyerekprogramok sem rosszak, bár ilyen betegeskedős időszakban nem nagyon merem közösségbe vinni.

    VálaszTörlés