2012. május 22., kedd

Gyermeknapi programok 2012

Ebben a blogban általában a már lezajlott programjainkról írok, ám most kivételt teszek, hiszen hétvégén lesz a Gyermeknap, és egy pár budapesti programot szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani. (Bocsánat, hogy csak budapestit, és csak az alábbiakat, de ennyi időm volt csak körülnézni nekem is, no és mi is budapestiek vagyunk, szal hadd legyek picit önző :p)
Tavaly (ebben a bejegyzésben) már írtam, hogy hol, merre jártunk, így kezdjük ezekkel a helyszínekkel.
1. A "hagyományos helyszín": Városliget, itt szombaton és vasárnap is egész nap zajlanak a programok. Mi az ún. Babaréten voltunk tavaly, ez inkább kisebb gyerekeknek való, kis játszósátorral, csúszdákkal, kalózhajóval, ugrálóvárral (na jó, ez nagyobbaknak is való) és rengeteg giccsárussal. Részletek: ITT.
Ám nem csak Babarét lesz a Városligetben, hanem rengeteg érdekes program közül is lehet válogatni a nagyobbaknak is. Lesz színpadi műsor, Nemzetek Utcája, lovasterápia-bemutató, térzene, és természetesen kézműves foglalkozás és arcfestés is. Részletek ezen a linken.

2. A Művészetek Palotája is több éve állandó helyszíne a Gyermeknapnak, ahová vasárnap 10 órától várják az érdeklődőket: koncertekkel, mesejátékokkal és kreatív foglalkozásokkal. A programok külső és belső helyszínen is zajlanak. Fellép a Búgócsiga Zenede (kislányom nagy kedvence!), a babát váró Palya Bea, és még sokan mások. Részletes program a Müpa honlapján.

3. Természetesen a Millenáris sem hagyható ki a felsorolásból, ahol többek közt az Alma Együttes és a Kolompos Együttes szórakoztatja majd az apróságokat a vasárnapi Gyermeknapon. Lesz pontgyűjtő játék, jóga és kézműves foglalkozások is. Részletes programot ezen az oldalon találtok.

4. A Puskin Mozi és a Corvin Mozi mesés-zenés előadásokkal, filmvetítéssel, kézműves foglalkozásokkal és Kisvakonddal várja az érdeklődőket, nemcsak vasárnap, hanem már szombaton is. Részletes programot ITT találtok.

5.  Aki szereti a vonatokat (és melyik gyerek nem szereti), annak szívből ajánlom a Vasúttörténeti Parkot. Ezen a napon, vagyis május 27-én vasárnap (habár a Vasútpark fizetős helyszín) a gyerekeknek ingyenes a belépés. Részletes programot nem találtam, de a MÁV Nosztalgia honlapja ITT hirdeti a Gyermeknapot. Gondolom biztos lehet majd hajtányozni, kerti vasutazni.

Nos, én ennyit gyűjtöttem össze, természetesen kerületi szinten is lesznek rendezvények, illetve a Helyitipp oldala további városok programjait is felsorolja.

Fotó: Getty Images

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése