2012. május 6., vasárnap

Sopron, Fertő tó és környéke

Azt hiszem, az elmaradásaimat (ld., film, étterem, gyerek koncert) már sosem fogom pótolni, ám soproni utazásunkról, amelyet a hosszú hétvégén ejtettünk meg, írok pár szót.
Először a szállásról. Sopronban mi egy kis vendégházban szálltunk meg, amelynek Takács Vendégház a neve, és a Pócsi utcában található. Honlapja ITT.
További szállásokról a soproniszallas.lap.hu oldalon lehet válogatni.
Azon kívül, hogy sétáltunk a városban (a Tűztornyot épp tatarozzák), a Fertő tó környékét is útba ejtettük, és gyönyörű napsütésben részt vettünk a Dresher hajótársaság által szervezett egyórás hajókiránduláson. Rengeteg biciklis jött velünk, mivel a Fertő tó környéke - magyar és osztrák oldalon is - biciklitúrákra is alkalmas terep. A kikötő mellett található egy strand is, több büfével, ahol lángost, sült krumplit, hekket stb. lehet enni.
A Fertő tavi hajóutakról az alábbi linken lehet tájékozódni: http://www.fertotavihajoutak.hu/
Osztrák oldalon pedig két kisvárost emelnék ki.
Egyik Rust, a gólyák városa: nagyon aranyos, barátságos kis város, kedves kis házakkal, természetesen gólyákkal és  gólyafészkekkel, borospincékkel, kávézókkal, és mocsaras-nádasos tóparttal, ahol szabadon sétálnak a vadludak. Sajnos elég nagy az autóforgalom is, mondjuk mi épp egy hétköznap voltunk ott, de amúgy is sok a turista és biciklista.
Rust város hivatalos honlapja: http://www.rust.at/ 
A másik hely pedig Lackenbach, ahol a kastélyt és a benne található vadászati-erdészeti kiállítást érdemes megnézni. Van kávézó és egy hatalmas játszótér is - ha gyerekkel érkezik valaki.
A kastély magyar nyelvű honlapja ITT található.

Képek: sajátok, 1. a hajókikötő Fertőrákoson, 2. Rust főtere

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése