2012. május 7., hétfő

Hupikék törpikék - a film

No, ha már így belejöttem a bejegyzések gyártásába, kaptok még egyet, hisz ki tudja, mikor lesz időm legközelebb írni.

A Hupikék törpikék mozifilmet még tavaly szerettem volna megnézni (igen, én, 30 akárhány éves fejjel), de akkor elmaradt a mozizás, és lányka is pici volt még hozzá, hogy végigüljön egy másfél óra hosszú filmet - pláne moziban.
Nos, most hogy megvan dvd-n, egy szombat este fogtuk magunkat a kis 3 évessel (bocsánat, lassan 3,5 éves nagylány), és elkezdtük nézni ("csak belenézünk"). Aztán végül végignéztük az egész filmet. Tudni kell, hogy leányzó már ismeri törpöket, de eddig még csak a 10 perces rajzfilm epizódokat látta.
Nos, ez is nagyon tetszett neki, főleg, amikor a gonosz Hókuszpókot legyőzik. (Érdekes, hogy nem félt, pedig vannak benne ijesztő részek is, főleg a vége fele.)
A történet röviden annyi, hogy kis törpikék (össz hatan: Törpapa, Ügyifogyi, Duli-fuli, Okoska, egy skót törp - ő ki? - és természetesen Törpilla) véletlenül New Yorkban kötnek ki, ahol belecsöppennek egy fiatal, babát váró házaspár lakásába és életébe. Sok jó poén van a filmben, pl. kedvencem a játékboltos jelenet, vagy, amikor Hókuszpók börtönbe kerül (ja, mert hogy természetesen ő is átkerül az emberek világába), vagy amikor a hapsi a munkahelyén dolgozik, illetve csak dolgozni szeretne, mert "valakik" nem hagyják békén.
Egy dolog "zavart" csak icipicit a filmben: hiányoztak az eredeti - rajzfilmes - szinkronhangok (ld. Törpapa - Sinkovits Imre, Hókuszpók - Haumann Péter stb.)
Egyébként aranyos, kedves kis film, nem túl bonyolult, történettel - felnőtteknek és gyerkőcöknek is ajánlom egy hétvégi otthoni mozizásra!

Kép forrása és további infók a filmről a port.hu oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése